[Ltb-users] Help Setting up SSP

Lee Phillips hitmandreams04 at gmail.com
Sat Dec 10 02:34:45 CET 2016


All set. Looks like I had a setting not allowing external emails to be
relayed, only internal addresses. Just talking these things out helps me a
lot. Appreciate all of the responses!

On Dec 9, 2016 6:55 AM, "Clément OUDOT" <clem.oudot at gmail.com> wrote:

> 2016-12-09 12:38 GMT+01:00 Lee Phillips <hitmandreams04 at gmail.com>:
> > Should sendmail be installed? I have $mail_sendmailpath instead pointing
> to
> > where I unzipped the phpmailer files from the GitHub site. All the other
> > parameters are filled out to go through the same place scan to email
> uses on
> > our printers.
>
> No, you don't need sendmail if you use external SMTP
>
> >
> > I changed debug level to 2 in the mail section and can see it
> authentication
> > with the SMTP server. It even says message was queued for delivery.
> >
>
> So seems your SMTP configuration is good.
>
> > I've gone through both configuration pages several times. I must not be
> > understanding it correctly. I'm trying to use an outside SMTP server to
> > relay the email. Is phpmailer trying to send it from the SSP server it is
> > installed on or is it supposed to send using the configuration in the
> mail
> > section of the SSP config file? Like when using telnet to test SMTP,
> this is
> > how I'm using it.
>
>
> SSP uses PHPMailer library, so if you configured an external SMTP, the
> mail is sent directly to this SMTP.
> _______________________________________________
> ltb-users mailing list
> ltb-users at lists.ltb-project.org
> http://lists.ltb-project.org/listinfo/ltb-users
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ltb-project.org/pipermail/ltb-users/attachments/20161209/c379b903/attachment.htm>


More information about the ltb-users mailing list